Resa till Bergen Norge

27 april, 2016Resor Standard

Bergen är känd som den mest pittoreska staden i Norge och ett ”måste” att se under en Norge resa. Bergen ligger vackert vid Bergen fjord i Fjord Norge område på den västra kusten och är Norges andra största stad (efter Oslo).

På grund av den unika geografi Norge besitter, med fjordar som sträcker sin väg från kusten och långt ut på landsbygden var Bergen i äldre dagar helt isolerad från resten av Norge, men å andra sidan var staden öppen för Europa, med en stor flotta av träfartyg som fraktade torkad torsk till de europeiska marknaderna, främst i Italien, Spanien och Portugal levererade Bergen fisk till deras goda fiskrätter.

Åk med Fløibanen – bergbanan med fantastisk utsikt över staden

Fløibanen hittar man i hjärtat av Bergen ca 150 meter från fisketorget och Bryggens kaj. Resan upp till Fløyen tar 5-10 minuter och tar dig upp 320 meter över havsnivån, där möts du av en helt bedårande vacker utsikt! Bergbanan går dagligen, året runt, från tidig morgon till sen kväll. När du avnjutit din middag, unna dig då en promenad på Fløyen och avsluta din dag med en kaffe från kaféet på vägen tillbaka.

Det är mycket trevligt att gå ut i Bergen men man får vara lite försiktig med utgifterna. Bergen är känt för sin dyra alkohol, så utelivet är ganska så lugnt. Dessutom tar man ganska duktigt betalt till nattklubbarna. Men i övrigt finns många fina restauranger och barer att njuta av.

Om man vill göra turer utanför Bergen rekommenderas en tur till havet. Med lite tur kan man se valar och späckhuggare i vattnen, en oförglömlig syn. Här kan man också upptäcka de vackra fjordarna, unika för Norge.

Facebook Comments