Hitta billigt boende i Gävle

29 april, 2016Boende Standard

Med hockeylaget Brynäs och fotbollslaget GIF i sina respektive högsta serier, en högskola, Sveriges största järnvägsmuseum och nöjesparken Furuvik finns alltid många orsaker att boka några semesterdagar till Gävle. Här finns även ett brett utbud av olika vandrarhem, B&B och hotell i Gävle city.

Många vill hålla nere kostnaden för boendet för att därigenom få mer pengar kvar att roa sig för i staden. Tanken går då lätt till att boka vandrarhem eller B&B. Men den som jämför kommer snart att se att priserna inte skiljer så mycket som man kan tro.

Den som vill bo billigt i Gävle bör absolut ställa B&B, Hotell och Pensionat mot varandra gällande pris och kvalité.

500kr eller 500kr?

Att bo på Gävles största B&B kostar ca 500kr per natt. Det ligger då ca 15 minuter från centrala Gävle och det är dit man behöver gå för att nå restauranger och shopping. Det ligger i en stor äldre villa och standarden är vad man kan förvänta sig av B&B.

Detta kan jämföras mot Pensionat City. Detta är ett pensionat som sitter ihop med Hotell Best Western viket ger pensionatet mycket stora fördelar. De har samma reception, samma restaurang och lobby. Den som kommer hit kommer därmed att uppleva som att man bor på hotell men betalar ett betydligt lägre pris.

Pensionat City ligger 2 minuter från stadskärnan och har egen restaurang.

Det som skiljer Pensionat City mot hotelldelen är att rummen inte har egna toaletter och duschar. Detta finns i korridoren. Men rummen har annars lika hög standard som hotellet och hotellfrukost ingår oavsett var man bor.

Priset är ca 500kr för ett dubbelrum.

Samma pris – men två helt olika standarder.

Facebook Comments